Hoe werkt elektrisch ontharen precies?
Elektrisch ontharen is een bewezen klassieke methode om permanent van ongewenste haargroei af te komen. Deze methode is zelfs geschikt voor haren zonder pigment. De gevoeligheid varieert grotendeels afhankelijk van de plaats van de haargroei. Tijdens de behandeling kun je korte, warme prikjes voelen. Voor de meeste mensen zijn deze prikjes goed te verdragen. Sommigen ervaren echter een lichte gevoeligheid tijdens de behandeling.
Hoe verloopt de behandeling?
Een behandeling van elektrisch ontharen verloopt over het algemeen in verschillende stappen:
- Voorbereiding: De huid op het behandelgebied wordt gereinigd.
- Elektrolyse-apparaat: De behandelaar gebruikt een klein, fijn naaldje dat in het haarzakje wordt ingebracht. Dit naaldje is verbonden met een elektrolyse-apparaat dat elektrische energie levert.
- Elektrische stroom: De behandelaar geeft een kleine elektrische stroom af via het naaldje naar het haarzakje. Deze stroom vernietigt de haarfollikel en voorkomt verdere haargroei.
- Verwijdering van het haar: Na de toepassing van de elektrische stroom wordt het haarzakje voorzichtig verwijderd met een pincet of soortgelijk instrument.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
De duur van de behandeling varieert per zone en ligt doorgaans tussen de 15 en 45 minuten. Over het algemeen wordt gesproken over een gemiddelde van 10 tot 20 behandelingen, afhankelijk van de snelheid van uw haargroei, met tussenpozen van 4 tot 6 weken.
Voor wie is deze behandeling geschikt?
Deze behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, ongeacht hun huidskleur. Zowel mensen met een donkere als een lichte huid kunnen profiteren van elektrisch ontharen. Bovendien is het mogelijk om blonde, witte, grijze en rossige haren te verwijderen met deze methode.
Welke gebieden kunnen behandeld worden?
Elektrische epilatie kan op verschillende gebieden van het gezicht en lichaam worden toegepast. Enkele veelvoorkomende gebieden die behandeld kunnen worden met elektrische epilatie zijn: bovenlip, kin, wangen, wenkbrauwen, bikinilijn en oksels.
Contra-indicatie
- Pacemaker of metalen implantaten
- Zwangerschap
- Huidaandoeningen: Actieve huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of huidinfecties kunnen het ongeschikt maken om elektrisch ontharen te ondergaan.
- Open wonden of beschadigde huid
Vergoedt mijn zorgverzekeraar de behandeling?
Als u aanvullend verzekerd bent, wordt IPL en elektrisch ontharen in het gezicht in de meeste gevallen en afhankelijk van uw verzekeringspakket geheel of gedeeltelijk vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.
Kennismakingsgesprek
Tijdens het kennismakingsgesprek (gratis) nemen wij met u uw klachten en/of wensen door. Samen met de specialist wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt. Het is een vrijblijvend gesprek en mocht u toch overwegen om het niet te gaan doen dan zit u aan niks vast. Wij denken graag mee over het financiële plaatje, zo bieden wij een kuur aan met korting en kunt u bij ons in termijnen betalen.